Ditt ärende är sparat

För att återuppta ditt ärende vid ett senare tillfälle kan du antingen gå till Min sida eller starta E-tjänsten på nytt. Du kommer då att få en fråga om du vill återuppta ärendet.

Lämna e-tjänst

Ditt ärende kunde inte sparas

Sidan innehåller fält vars innehåll inte kunde valideras. Du måste åtgärda felen eller tömma fälten innan ärendet kan sparas.

Titel

Brödtext
Vi placerar kakor (cookies) på din enhet för att E-tjänsteplattformen ska fungera på ett bra sätt. Läs mer om kakor.
Gå direkt till huvudinnehållet
Logotyp
Min sida
Min sida
  • Personuppgiftshantering
  • Startsida e-tjänster
  • Tillganglighetsredogorelse
Logga in
  • StartsidaPil
Kontaktuppgifter

Om du har frågor om samtycket eller praon, vänligen kontakta i första hand studie- och yrkesvägledare som du når via kontaktcenter, telefon: 054-17 20 00.

PRAO åk 8 samtycke - fylls i av vårdnadshavare

För att vi ska kunna ge din ungdom bästa möjliga stöd inför och under PRAO (praktisk arbetslivsorientering) behöver skolan inhämta ditt samtycke inom några viktiga områden. Samtyckena möjliggör att vi kan planera och genomföra PRAO på ett tryggt, lagligt och utvecklande sätt – i samverkan med arbetsplatser och dig som vårdnadshavare. E-tjänsten tar bara ett par minuter att fylla i.

Du ska ta ställning till följande fyra samtycken:

  1. Informationsutbyte mellan skola och praoplats
    Skolan kan behöva dela relevant information om eleven med praoplatsen för att skapa goda förutsättningar för en trygg och fungerande PRAO. Det kan till exempel handla om behov av stöd, styrkor och utmaningar, eller kontaktuppgifter för samordning under praoperioden.

  2. Sekretessavtal
    Om din ungdom placeras på en arbetsplats där tystnadsplikt krävs (t.ex. inom vård, skola, omsorg) behövs ett sekretessavtal skrivas under. Detta kräver ditt samtycke som vårdnadshavare.

  3. Publicering av bild och film
    Skolan eller praoplatsen kan vilja dokumentera PRAO med bild/film och använda i informationsmaterial, på exempelvis webb eller sociala medier. Samtycket är frivilligt och kan återkallas när som helst.

  4. Transport i samband med PRAO
    Att din ungdom, vid behov, får åka med i fordon som används i tjänsten – detta kan vara arbetsplatsens egna fordon eller en anställds privata bil som används i tjänsten – exempelvis vid studiebesök eller förflyttning mellan olika delar av verksamheten.

Om du har frågor kring PRAO eller behov av stöd för att förstå innehållet i denna e-tjänst, kontakta din ungdoms studie- och yrkesvägledare på skolan.

Stort tack för att ni bidrar till ett gott praosamarbete och för att ni hjälper till att skapa de bästa förutsättningarna för att praon ska bli en positiv och givande upplevelse för era ungdomar!

Om e-tjänsten
Denna e-tjänst kräver e-postadress och e-legitimation (Bankid) och ska signeras digitalt av aktuella vårdnadshavare. Exempel: Om vårdnadshavare 1 skickat in ärendet via e-tjänsten får vårdnadshavare 2 ett e-postmeddelande om att logga in med e-legitimation under fliken "Mina ärenden" på e-tjanster.forshaga.se och godkänna och signera ärendet. Först då skickas ärendet in till oss.

Logga in

Kontakta oss

E-post: kommun@forshaga.se
Telefon: 054-17 20 00

Besök oss

Storgatan 52, Forshaga

Snabblänkar

  • Personuppgiftshantering
  • Startsida e-tjänster
  • Tillganglighetsredogorelse